Opgeslagen

Bewaar je Rapport als je je Zelfreflectie, Feedback van leerlingen en Feedback van collega opnieuw wilt kunnen bekijken.
Ook als je op verschillende momenten de feedback ontvangt en die wil kunnen vergelijken, is het nodig je Rapport op te slaan.
Je ontvangt een code in je e-mail* waarmee je kunt inloggen.





Heb je al een code? Log hier in.




De inlog-code is verstuurd. Log hiermee in en je kunt je resultaten opslaan en terugvinden via Rapport. Daar kun je ook de uitkomsten van je zelfreflectie en je 360 graden feedback met elkaar vergelijken.

Mocht je geen e-mail hebben ontvangen, check dan even je spam. Heb je ook daarin geen bericht, mail dan naar support@feeby.nl. Dan helpen we je verder.

Rapport

Wat laat jij aan effectief leraargedrag zien? Heb je de basis al goed in de vingers? Dit zijn je laatste resultaten. Vergelijk de verschillende uitkomsten van de 360 graden feedback. Je kunt jezelf daarbij vragen stellen als:

  • Zijn er verschillen in de uitkomst?
  • Welk gedrag zien mijn leerlingen en collega anders terug dan ik inschat dat ik het laat zien? Wat vertelt me dat?
  • Is er een specifieke rol waar het grootste verschil zit? Zo ja, wat zegt dat?
  • Ben ik benieuwd naar wat ik beter in de vingers kan krijgen? Naar wat ik nog meer kan?
  • Kan ik een hulpvraag formuleren, welke en bij wie kan ik daarmee terecht?

Zelfreflecectie
Feedback leerlingen
Feedback collega


FAQ





Waarom een Quickscan Yollen?

Ontwikkelingen in de samenleving, in het onderwijs, op school of in het vak, vragen van leraren dat ze zich blijven ontwikkelen en kunnen leraren daartoe ook stimuleren. Bovendien draagt ontwikkeling over het algemeen bij aan werkplezier. Daarnaast heeft nog niet elke leraar beheersing van de diverse rollen van de leraar in de volle breedte. Bijvoorbeeld als je net van de lerarenopleiding of pabo komt of als zijinstromer aan de slag bent gegaan. Maar in de loop van je carrière kunnen rollen die je minder makkelijk afgaan, ondergesneeuwd raken. Regelmatig reflecteren draagt bij aan je functioneren en je professionele ontwikkeling.

- Waarom is een login aanmaken handig?

Wanneer je een login aanmaakt, kunnen we de resultaten van je zelfreflectie en de feedback van je leerlingen en/of collega bewaren en aan elkaar koppelen. Je kunt in je Rapport de resultaten terugvinden en met elkaar vergelijken.

- Kan ik de Quickscan Yollen gebruiken zonder login?

Ja dat kan. Maar let op: zodra je je browservenster, je sessie, sluit, ben je je resultaten kwijt.

- Wat zegt mijn score


- Wat gebeurt er met mijn gegevens wanneer ik een inlog aanmaak?

Zie hiervoor ons privacybeleid.

- Kan ik desktop en mobiel gebruiken?

Ja dat kan. Ook voor de feedback van je leerlingen of een collega. Wel is het handig om je Rapport op een desktop te bekijken wanneer je 360 graden feedback hebt verzameld. Je kunt de scores dan het best vergelijken.

- Waar komen ‘de zes rollen van de leraar’ vandaan?

Er is onderzocht welk gedrag effectieve leraren hanteren. Uit dat gedrag zijn rollen gedestilleerd. Die rollen zijn voor iedere leraar heel herkenbaar en beschrijven heel concreet het basisgedrag voor een goede les. Het vormt een solide basisrepertoire dat leraren in de loop van hun carrière verder uitbouwen en persoonlijk inkleuren. Maar bovenal biedt de beschrijving in de rollen een gemeenschappelijke taal en belangrijke raakvlakken met de inspectiecriteria. De belangrijkste drijfveer achter de uitwerking in de rollen is dat goed lesgeven niet meer iets ongrijpbaars is, maar concreet gemaakt is in eenvoudige rollen met uitgebreid beschreven gedrag. Het biedt leraren goede aanknopingspunten om zich heel gericht dit gedrag eigen te maken. De rollen van de leraar hebben al een aardige geschiedenis. In 2009 heeft CPS het boek De vijf rollen van de leraar (Slooter, 2009) uitgegeven en later voegde CPS de rol ‘leercoach’ als zesde rol toe. Lees meer over de rollen van de leraar in het blog De 5 rollen van de leraar: wat is het en wat hebt u eraan? (Odenthal, 2016) of op CPS.nl/zesrollen.

- Wat bedoelen jullie met ‘effectief leraargedrag’?

Uit onderzoek weten we dat effectieve leraren goed contact maken met hun leerlingen, een sterke persoonlijke presentatie hebben en hun vak verstaan. Dit komt in de klas tot uiting in specifiek gedrag dat zij hanteren: effectief leraargedrag. Dat gedrag is vervolgens onderverdeeld in rollen om het inzichtelijk, grijpbaar en bespreekbaar te maken. Lees meer in het blog De 5 rollen van de leraar: wat is het en wat hebt u eraan?(Odenthal, 2016) of op CPS.nl/zesrollen.
 
 



Wat kan ik hier doen?

Deze omgeving is een toevoeging op het boek de 6 rollen. Door stappen 1 t/m 5 uit te voeren krijg je inzicht in welke mate je vaardigheden gebruikt die je helpen bij effectief lesgeven.

Geef bij elke vraag zo juist mogelijk een score door op de sterren te klikken (ook halve ster mogelijk). Daarna volgt een rapport wanneer je op de knop Resultaat drukt.

De score is te bewaren door hieronder een code op te vragen.

Met de code kun je stappen 3, 4 en 5 doen en geeft de mogelijkheid de resultaten van de overige stappen met elkaar te vergelijken. Met het eindresultaat weet je welke rollen van effectief lesgeven je toepast en wat je kunt doen om er nog meer rendement uit te halen. Wanneer je het tabblad afsluit of refresht zijn alle gegevens gewist zonder de code.

Om meer in detail schoolbreed 6 rollen toe te passen is er
Meer Yollen info....



Bert Moonen (vo)
06 19622823
b.moonen@cps.nl
Michel Gjaltema (IT)
06 18646882
support@feeby.nl

Leerlingen feedback vragen



Door feedback te vragen aan je leerlingen krijg je inzicht in gebieden die je kunt ontwikkelen wat je gaat helpen bij het lesgeven. Met de code, QR of whatsapp link kun je leerlingen vragen om feedback te geven op de lessen. Resultaten worden in dit scherm direct vanzelf getoond.

stap 1
Geef je leerlingen de URL voor de feedback
stap 2

Kies een manier om het verzoek voor feedback aan de leerling te geven
   - Click op om via Whatsapp de URL met de leerlingen te delen.
   - Laat de leerlingen de QR scannen met hun telefoon
   - l_url3
   - Laat de leerlingen de QR scannen met hun telefoon
stap 3

Leerlingen geven hun feedback, de gegevens worden direct getoond in de Leerlingen feedback pagina (4e stap).
Hieronder een voorbeeld van leerlingen feedback.

Click op voor de rapportage. Tip: Doe eerst zelf de feedback van leerlingen om te zien hoe de vragen eruit zien.

Zelfreflectie
Feedback leerlingen
Feedback collega

Wat laat jij zien aan effectief leraargedrag?

In welke mate pas jij onderstaande toe? Je kunt per halve ster scoren.










Gefeliciteerd

Je hebt een belangrijke stap gezet waarmee je als leraar verder kunt ontwikkelen. Hieronder zie je de
globale indicatie
in hoeverre je
effectief leraargedrag
laat zien n.a.v. jouw zelfreflectie.
Wil je je resultaat bewaren? Vergelijken met feedback van je leerlingen en/of collega? Sla deze dan op door een
inlog
aan te maken.

Heb je groeiruimte? Is er een rol die je nog beter wil toepassen? De CPS-uitgave De zes rollen van de leraar in de praktijk kan je daarbij als startpunt gebruiken.

Geeft je
globale indicatie
een hoge score? Dan heb je misschien interesse om je verder te professionaliseren. Of ervaar je ondanks je hoge score dat je bij de uitvoering van je werk tegen problemen aanloopt en wil je helder hebben waarom?

Neem dan eens contact op met CPS of ga de diepte in met Yollen.nl

Ga je liever aan de slag met zelfstudie? CPS biedt diverse uitgaven waarmee je je kennis kunt verdiepen en praktisch aan de slag kunt gaan. Je vindt ze in onze webshop.
 
Zie voor een instrument waarmee je jezelf nog veel meer kunt ontwikkelen in de 6 Rollen van de leerkracht.






Leerlingen feedback

Feedback van je leerlingen is heel waardevol. Hiermee check je of zij jouw leraargedrag net zo ervaren als jij het inschat.

Heb je al een inlog? Log dan eerst in, dan krijg je voor je leerlingen een code waarmee hun feedback aan jouw Rapport wordt toegevoegd.

Vraag je leerlingen* te gaan naar Yollen.nl/leerlingen en onderstaande code in te vullen. Zo kunnen zij, anoniem, feedback geven via hun mobiel of laptop.

*Let op: geschikt voor leerlingen vanaf groep 7 á 8.

Je ziet hieronder realtime je feedback binnenkomen. Heb je nog geen login maar wil je dit resultaat wel bewaren in je Rapport? Je kunt dan later ook vergelijken met de andere resultaten. Kies voor opslaan


Of deel toegang via onderstande opties.









Feedback collega


Feedback van een collega is heel waardevol. Hiermee check je of deze jouw leraargedrag net zo ervaart als jijzelf. Dus vraag een collega een les bij te wonen en de vragen te beantwoorden!

Heb je al een inlog? Log dan eerst in, dan krijg je voor je collega een code waarmee zijn/haar feedback aan jouw Rapport wordt toegevoegd.

Vraag je collega te gaan naar Yollen.nl/collega en onderstaande unieke code in te vullen. Zo kan je collega feedback geven via de mobiel of laptop.

Je ziet hieronder realtime je feedback binnenkomen. Heb je nog geen login maar wil je dit resultaat wel bewaren in je Rapport? Je kunt dan later ook vergelijken met de andere resultaten. Kies voor opslaan




Of deel toegang via onderstande opties.











Leerlingen feedback

4e stap


Deel onderstaande URL met je leerlingen.

www.yollen.nl/leerling



Of deel toegang via onderstande opties.



Hoe werkt dit?






Collega feedback

5e stap


Deel onderstaande URL met je collega.

www.yollen.nl/collega



Of deel toegang via onderstande opties.